The opposite of falling - paraplybilde

05.11.2014
15:44

For to uker siden fikk vi en oppgave av Grethe som gikk ut på at vi skulle ta et bilde med temaet "paraply", og ellers kunne løse oppgaven hvordan vi ville. Man måtte allikevel tenke på hvilke komposisjonelle virkemidler man ville legge vekt på, og deretter laste opp bildet her på bloggen og beskrive komposisjonen, hva jeg ville uttrykke, samt egenvurdering.
Meningen i bildet
Det jeg vil uttrykke i dette bildet, er håp i håpløsheten. En paraply hjelper oss for å skjerme oss mot regnet, og kan da brukes som et symbol for noe beskyttende, eller en hjelpende hånd. I bildet ser vi en jente som flyr opp mot himmelen, og at hun blir "dratt". Bildet sier at hun bare må åpne øynene og se at det ikke alltid er så håpløst som det virker, og at det finnes håp i elendigheten. Bildet heter derfor "the opposite of falling" for å illustrere dette. Selv om jeg har en mening bak bildet vil jeg allikevel at personen som ser det skal kunne gjøre opp sin egen mening bak det, og drømme seg vekk i en surrealistisk verden.

Komposisjonen
Jeg valgte å ha en enkel komposisjon bestående av få farger, men mye spill i fargene som er til stede. Først plasserte jeg personen i midten, men bildet ble for enkelt, så derfor flippet jeg personen horisontalt, og plasserte henne mest mulig i det gyldne snitt. Vekten i bildet ble derfor lagt mye til venstre, så for å balansere det mest mulig la jeg på mer skyer til høyre. Da jeg flippet personen vendte hun heller også inn i bildet enn at hun var vendt ut. På denne måten ble bildet mer balansert å se på, og skyene gjorde også en ekstra dramatisk effekt. For å få frem skyene enda mer gjorde jeg en kontrast mot den mørke blå himmelen i bakgrunnen, og lekte meg litt med fargene. Jeg valgte å ha et liggende format fordi jeg syntes det ville få frem helheten bedre enn et stående format, og kompisjonen fungerte best på den måten. 

Egenvurdering
Jeg syntes komposisjonen funket bra, og jeg er fornøyd med egen innsats. De blå tonene fungerte veldig bra sammen med det hvite, og det gjorde at bildet ikke ble så kjedelig. Noe som kunne vært anderledes er det hun hadde på seg. Jeg kunne tatt på henne en annen kjole med en større kontrast, som rød. Siden jeg hadde en helt annen tanke med bildet i begynnelsen så ville jeg ha en hvit/offwhite kjole, men det er noe å ta med til neste gang. Bildet ble ellers slik jeg hadde sett det for meg, og uttrykket syntes jeg kom godt frem.  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Gina CK

Gina CK 17, Ringerike
Mitt navn er Gina, og jeg er en 17 år gammel jente som går på 2. året på Medier og kommunikasjon på Hønefoss vgs. Denne bloggen er laget i skolesammenheng.

Elevblogger

Hanne
Martin
Iman
Victoria
Amalie
Sunniva
Mari
Josefine
Karianne
Ingvild
Vilde
Frida
Max
Maria

Inspirasjon

Brooke Shaden
Kyle Thompson
Nirrimi
Julie Pike
Fred Jonny
Alex Stoddard
Brittneypanda
Linn Hansson
Oracle Fox
Lina Flodins
Angelica Blick
Lorraine Loots

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Design

Lenker

hits