The opposite of falling - paraplybilde

05.11.2014
15:44

For to uker siden fikk vi en oppgave av Grethe som gikk ut på at vi skulle ta et bilde med temaet "paraply", og ellers kunne løse oppgaven hvordan vi ville. Man måtte allikevel tenke på hvilke komposisjonelle virkemidler man ville legge vekt på, og deretter laste opp bildet her på bloggen og beskrive komposisjonen, hva jeg ville uttrykke, samt egenvurdering.
Meningen i bildet
Det jeg vil uttrykke i dette bildet, er håp i håpløsheten. En paraply hjelper oss for å skjerme oss mot regnet, og kan da brukes som et symbol for noe beskyttende, eller en hjelpende hånd. I bildet ser vi en jente som flyr opp mot himmelen, og at hun blir "dratt". Bildet sier at hun bare må åpne øynene og se at det ikke alltid er så håpløst som det virker, og at det finnes håp i elendigheten. Bildet heter derfor "the opposite of falling" for å illustrere dette. Selv om jeg har en mening bak bildet vil jeg allikevel at personen som ser det skal kunne gjøre opp sin egen mening bak det, og drømme seg vekk i en surrealistisk verden.

Komposisjonen
Jeg valgte å ha en enkel komposisjon bestående av få farger, men mye spill i fargene som er til stede. Først plasserte jeg personen i midten, men bildet ble for enkelt, så derfor flippet jeg personen horisontalt, og plasserte henne mest mulig i det gyldne snitt. Vekten i bildet ble derfor lagt mye til venstre, så for å balansere det mest mulig la jeg på mer skyer til høyre. Da jeg flippet personen vendte hun heller også inn i bildet enn at hun var vendt ut. På denne måten ble bildet mer balansert å se på, og skyene gjorde også en ekstra dramatisk effekt. For å få frem skyene enda mer gjorde jeg en kontrast mot den mørke blå himmelen i bakgrunnen, og lekte meg litt med fargene. Jeg valgte å ha et liggende format fordi jeg syntes det ville få frem helheten bedre enn et stående format, og kompisjonen fungerte best på den måten. 

Egenvurdering
Jeg syntes komposisjonen funket bra, og jeg er fornøyd med egen innsats. De blå tonene fungerte veldig bra sammen med det hvite, og det gjorde at bildet ikke ble så kjedelig. Noe som kunne vært anderledes er det hun hadde på seg. Jeg kunne tatt på henne en annen kjole med en større kontrast, som rød. Siden jeg hadde en helt annen tanke med bildet i begynnelsen så ville jeg ha en hvit/offwhite kjole, men det er noe å ta med til neste gang. Bildet ble ellers slik jeg hadde sett det for meg, og uttrykket syntes jeg kom godt frem.  

Bryllupsplakat

10.09.2014
13:08

Helt på starten av dette skoleåret fikk vi et reellt oppdrag av et brudepar som ønsket noen plakater i bryllupet sitt, så vi skulle designe noen plakater som de kunne henge på veggen rundt i lokalet. De ønsket en enkel plakat, helst med noen blomster, og med ferskenfarger.

Jeg så for meg en enkel plakat, og valgte å gå i min egen retning. Vi fikk noen bilder av paret som vi kunne anvende i plakaten om vi ønsket det, men jeg valgte å ikke gjøre det for å få et enkelt design. Jeg prøvde å sette ferskenfargen i fokus, og laget denne i flere varianter. Navnet deres ville jeg også ha i fokus, også laget jeg et hjerte for å symbolisere kjærlighet. Skrifttypen på navnene ville jeg ha i en spennende font, for så å ha en enkel helvetica font på datoen. 

De forskjellige nyansene av fersken funket godt med hverandre, og det svarte ble en kontrast som også stakk frem i plakaten. Helheten ble oversiktelig, og resultatet ble som jeg ville. Fikk vite at brudeparet likte plakaten, men den kunne ligne litt på en plakat til en café, noe jeg kunne tenkt på til neste gang. 

Fotoutstilling, plakat

10.09.2014
12:35

For litt over en uke siden hadde vi en oppgave hvor vi skulle lage en plakat til en fotoutstilling. Dette var oppgaven:


Som fotograf skal du arrangere en utstilling med egne fotos. Du skal selv lage plakaten for utstillingen.
Plakatens størrelse: A3
Valgfritt om du vil lage den i farger eller sort hvitt.

Plakaten skal inneholde:
- navn på utstillingen
- fotografens navn (altså ditt navn)
- sted hvor utstillingen skal holdes
- periode utstillingen varer

 Tenk komposisjonsprinsipper


Jeg begynte å søke litt rundt på nettet etter inspirasjon, og begynte å skissere i hodet hvordan jeg ville ha det. Jeg brukte ett av mine egne selvportretter i plakaten, og fant ut at jeg ville ha et slags rutenett i bakgrunnen, hvor fargene er forskjellig fra hver rute. Selve rutenettet laget jeg ved å manuellt lage en linje, som jeg flyttet på og vendte så det til slutt ble et rutenett. Dette satt jeg over bildet, og visket ut der hovedmotivet i bildet var. Deretter farget jeg inni boksene i en svak gjennomsiktig farge for å få fargene til å bli forskjellig i bakgrunnen.Jeg tenkte også det ville vært kult at rutenettet ble kuttet i hakk neders, og skjærte derfor bildet sånn. 

Jeg valgte så å ha en helt enkel font i skriften under, hvor jeg her bruker Helvetiva neue light. For å gjøre det litt mer spennende gjorde jeg navnet mitt i en annen font jeg fant på www.dafont.com, og gjorde også skriften rosa/lilla, for å matche blomsterkransen i bildet. 

Jeg syntes det var en morsom oppgave, og jeg fikk bestemme helt selv hvordan det skulle være, og det er sånn jeg liker det best. Jeg syntes de forskjellige komponentene i bildet funket godt sammen med hverandre, og det ble god harmoni mellom fargene. 

Velkommen!

10.09.2014
10:18

Velkommen til min medieblogg! Denne bloggen er skolerelatert, og vil inneholde oppgaver vi har hatt på skolen.

Gina CK

Gina CK 17, Ringerike
Mitt navn er Gina, og jeg er en 17 år gammel jente som går på 2. året på Medier og kommunikasjon på Hønefoss vgs. Denne bloggen er laget i skolesammenheng.

Elevblogger

Hanne
Martin
Iman
Victoria
Amalie
Sunniva
Mari
Josefine
Karianne
Ingvild
Vilde
Frida
Max
Maria

Inspirasjon

Brooke Shaden
Kyle Thompson
Nirrimi
Julie Pike
Fred Jonny
Alex Stoddard
Brittneypanda
Linn Hansson
Oracle Fox
Lina Flodins
Angelica Blick
Lorraine Loots

Bla i bloggen

Søk i bloggen

Siste innlegg

Siste kommentarer

Widgets

Design

Lenker

hits